Doro Revival & Warlock Revival

21.02.2008 - RELAXAČNÍ ALPSKÉ DORO & SECO SOUSTŘEDĚNÍ

DORO & SECO team na horách :-)Hory, lyže, relax..., zkrátka dopřáli jsme si 4denní hromadnou aktivní zimní ski dovču o 12 členech DORO & SECO partie a 3 vozech. Zvolili jsme rakouskou oblast Hochkönig a střediska Hintermoos/Aberg Langeck a Saalbach/Hinterglemm. Natěšeně jsme se dlouho nemohli dočkat, až vyrazíme. Nadešla středa 20.02., balící den a čvrteční ranní start.
Hned první den večer jsme oslavili úspěšnost příjezdové etapy naší expedice, vdechli jsme, co se dalo :-) V pátek jsme vyrazili na rozcvičku do menšího střediska Hintermoos /Aberg Langeck (1900m) se 40 km sjezdovek, v sobotu a neděli jsme zakotvili v obrovském středisku Saalbach/Hinterglemm (2096 m) s 220 km sjezdovek. V pátek nám počasí moc nepřálo, bylo pod mrakem, s občasným jemným sluníčkem, nicméně hlavně nesněžilo, nafoukalo, nemlžilo. Kdežto o víkendu se zadařilo na sto procent, až na to šílené horko. Textilní vrstvy šly dolů na minimální potřebu, po cestě bylo nutné často navštěvovat občerstvovací stanice za účelem dodržování pitného režimu.
V pátek se v naší 4(5)-členné skupině ve složení Ladis/Peťan/Káťa/Maky/maxipes Fík, zadařila první veselá příhoda. Peťa naklusal do kasy, koupil za 37 € skipass, vyjeli jsme dvěma lanovkama na hebl a po pár ujetých metrech jsme Petra až do odpoledne neviděli. Až na to, že ho 4kilometrová jízda kabinou a 4sedačkou stála devět stovek, ještě provozoval tzv. skiwalking. Jinými slovy, honil po svahu petku s vodou, až se ztratil kdesi v lese a zpátky už ho zavedl jenom nekonečná asfalt street. Prostě prkno na ramena a šmatlat a šmatlat :-)
A v neděli se zadařila druhá ještě kurióznější situace, kdy Laďa v sobotu při odjezdu ze střediska zapomněl na střeše auta rukavice. Po pár set metrech se projízdělo tunelem, kde jsme si při nedělní cestě zpátky všimli spadených rukavic. Za tunelem jsem otočila Doro-car a na místě doličném jsem z něj Laďu vyšoupla, ať si jde posbírat svůj odložený vercajk a opětovnou otočkou za tunelem jsme ho zas nabrali. Jenže předtím jsem Michalovi vysílačkou do dalšího auta hlásila, že už jsme sbaleni a jedeme nezávisle na nich na barák. Oni však vyrazili chvilku po nás a absolutně nechápali, co dělá jakýsi povědomý chlap v tunelu. Hovor ve vysílačce se fakt nedá popsat, když si na to vzpomenu, zajíždím pod stůl :-)
Zážitky členů dalších dvou skupin neznám, nicméně všichni se všema a vším náramně bavili. Vyrobila jsem i pár video záznamů, záznam (téma radši nebudu zveřejňovat) ze čtvrteční party vyhrává. Slavnostně prohlašuju, že všichni členové expedice to přežili, snad jen s malou jaterní újmou :-)
První rakouská kafe/čur pauza
Můj miláček FÍK v nejlepších rukou :-)
Uvítací popříjezdová pařba v pronajatém houmově
Asi zaznělo něco veselýho...
Chybička se vloudila, upadla nám digestoř :-)
Místní kuchyň je ideální k večernímu protáhnutí těla
První sportovní den v místním středisku Hintermoos/Aberg Langeck
Ladík a Katka na kopečku
Horská kafe pauza aneb první objevený střediskový krmelec
Moje dlouhá bambule má fakt úspěch
Na sedačce se dobře spinká...
Zajímavý přírodní ledový vodopád
Snídaňová siesta
Další příprava k odjezdu za sportem
Skipass kasa v big středisku Saalbach/Hinterglemm
A takhle to vypadá z kabinkové lanovky
Naše komplet sestava
Směrovky sjezdovek a těch teda bylo..., bez mapy střediska by to nešlo
Relax v půli kopce
Kabinková póza
To to sviští...
Toš není to nádhera? Úplně jak u nás...
Je třeba se průběžně opivnit
Večerní tlachání v hospůdce ubytovatele Pavla Pešky
Další vysokohorský sluneční tekutý doping
Jak slepičky na bidýlku :-)
I Peťa už se našel a pěkně mi zapózoval
A teď to za Katkou a Ledíkem pěkně rozjel
A teď výjimečně i já v záběru a zrovna v hospodě :-)
8/12 naší výpravy
Ta úžasná panoramata...
Ten pes řídil .... a docela dobře .... :-)
© 2003-2024 DORO & WARLOCK REVIVAL * All rights reserved