Doro Revival & Warlock Revival

11.10.2013 - DORO PODRUHÉ OTŘÁSLA ZLÍNSKÝM MASTERS OF ROCK CAFÉ

DORO - 30th anniversary tour 2013 - Masters Of Rock Café Zlin - 11.10.2013Posedmé se mi poštěstilo :-). Naší partě se podařilo zaujmout střed v první řadě a tudíž mít dokonalý kontakt s podiem. V předsálí jsme promýšleli, zda předat mou tradiční krásnou kytici s fotkama a tentokrát i malou čarodějnicí v průběhu koncertu, nebo raději individuálně osobně až po něm, což se nakonec dokonale vyplatilo! Support kapelou byli němečtí NULLdB, kteří mi přišli o trochu lepší než předloňští Merendine. Tato koncertní klubová zastávka byla v rámci 30th Anniversary Tour první a myslím, že na kapelu udělala silný dojem. Letošní vysoká návštěvnost byla podobná jako ta loňská pražská, před dvěma lety ve Zlíně byla trošku menší. Oproti Praze však musím pochválit publikum obou zlínských koncertů, protože naopak pražské publikum bylo naprosto neukázněné.

Opět nás přivítala nádhera klubu Masters Of Rock Café. Pokaždé se do tohoto krásně vybaveného klubu na (rockové) úrovni skutečně těším. Za výtku by stála snad jen špatná vzduchotechnika, protože se mi při koncertu spotil i můj plyšový maskot Méďa Metalista. Tentokrát jsme přijeli s dostatečným předstihem, abychom v baru stihli rumový rozjezd a jakmile se otevřely dveře do sálu, zaujali jsme přední lajnu. Odbila osmá večerní a na třičtvrtě hodinky do nás NULLdB hustili německy zpívaný úderný rockmetal. Po předchozím průzkumu Youtube jsem z tohoto supportu měla trochu strach podobně jak to bylo s předloňskými Merendine, ale tentokrát to publikum včetně mě vstřebalo lépe. NULLdB zahráli skladby "Tyrannei - Endzeit Versuch - Regen - Kinder - Sturm - Freiheit Treibsand - Flucht Revo", opsáno z original setlistu, který jsem uzmula z podlahy podia. V setlistu byly jako přídavek ještě uvedeny skladby "Leben - Die Jagd - Purple - Komm - Schattenläufer - Paranoia".

Před koncertem jsem checkovala the setlist wiki, kde však plánovaný setlist nebyl zveřejněn. Doplnila jsem jej tam den po koncertu. Po shlédnutí na podlahu čerstvě nalepeného Doro setlistu nás překvapila volba úvodní skladby "Out Of Control" z druhého alba Warlock 1985 "Hellbound". Jako otvírák bych ji nevolila, ale song zněl velmi dobře a především netradičně. Hned poté však zazněl jinak tradiční otvírák "I Rule The Ruins". Vzápětí mě moje velmi oblíbená speedovka "Revenge" z novinky Raise Your Fist zahřála u srdce, protože takový typ skladeb má Doro v repertoáru dosti poskrovnu. V live verzi sice nezní tak dobře jako studiovka, protože na koncertu splývají sloky s refrény, refrénu chybí výraznější pěvecká sborová aranže, a v live je po kytarovém sóle vícekrát opakovaný refrén raději zkrácen, skladba však díky rychlému tempu rozproudí kdekoho. Jako druhá z novinky 2012 zazněla "Rock Till Death", dále také stejnojmenná "Raise Your Fist In The Air" a balada věnovaná R.J.Dio "Hero". Svou sólovou tvorbu počínaje albem 1993 Doro posluchačům připomněla skladbami "Children Of The Night - Breaking The Law - Above The Ashes - The Night Of The Warlock - Running From The Devil - We Are The Metalheads. Warlock diskografie byla kromě již dvou jmenovaných zastoupena skladbami "Fight For Rock - Burning The Witches - Hellbound - Für Immer - Earthshaker Rock + drum solo - All We Are - Metal Tango", kterým jakožto přídavkem Doro zakončila svůj dvouhodinový 19-skladbový setlist.
DORO - 30 let na světových podiích - 11.10.2013 Zlín - Masters Of Rock CaféV papírovém setlistu byly obsaženy i skladby "Cold Hearted Lover - Metal Racer - Burn It Up - Love Me In Black - Alles Ist Gut - True As Steel - East Meets West - A Whiter Shade Of Pale - Let´s Rock Forever - Herzblut", na které však nedošlo. Došlo však na tradiční součást Doro show s fanoušky, kterým často dávala slovo především v různých momentech refrénů, na mě se dostalo čtyřikrát a na Tibora dvakrát ;-). Ve svých komentářích mezi skladbami se mimojiné zmínila o plzeňském festivalu Metalfest a naznačila svou možnou účast. Také v pauzách dostala dvě malé kytičky a jeden dárek. V tom momentě jsem se utvrdila o našem správném rozhodnutí předat jí naši speciální mega kytku osobně až poté. Doro v průběhu koncertu z mých gest pochopila, že ještě něco chystám. Dokonce mě zaujala váza na praktikáblu bicích, kterou na minulých koncertech neměla a tak už se tentokrát preventivně připravila a už trošku čekala nějaké ty květinové presenty. Ten můj výjimečný však přišel až později přímo do šatny. Personál klubu nás po koncertu přesunul zpět do předsálí k baru, kde během krátké chvíle přišli kytaristé Bas Maas a Luca Princiotta. Oba jsem požádala o společné foto i s připravenou kyticí pro Doro a Base poprosila o jeho trsátko, které mi chybělo ve sbírce kytarového tria Luca Princiotta - Nick Douglas - Bas Maas, a k nim podepsaná palička bicmana Johnny Dee. Posléze se pootevřely dveře do sálu, kde jsem nakoukla a manažerka mě pozvala do šatny Doro. Strávila jsem tam čtvrt hodinky, řekly jsme si několik důležitých věcí. Doro také ihned zmínila, že ví o mém revivalu a velmi dobře zpívám. Považuji to za obrovskou pochvalu a čest, které si moc vážím a jsem na nás obě i naše kapely náležitě hrdá. Od mého fanouška a kamaráda Roberta jsem před třemi měsíci při koncertu dostala nádherný tužkou malovaný A3 obraz "D&D" překreslený podle společné fotky Doro & Doro z předloňského koncertu ve Zlíně. Tento výjimečný portrét jsem musela Doro ukázat a samozřejmě nechat podepsat a vyfotit se. Tím jsem také splnila slib Robertovi i sama sobě.

Na internetu jsem našla i jeden krátký článek mého oblíbeného Spark-Rockmagazine, který vystihuje podstatu tohoto koncertu. A v listopadovém čísle 11/2013 vyšla i jeho oficiální tištěná recenze. V čísle 10/2013 v rubrice Deep Look Inside vyšel rozhovor s Doro. Spark hodnocení "600V - kremace" dokumentuje také následující obsáhlá fotogalerie. Koncert díky všem okolnostem hodnotím jako zatím nejvydařenější s nejemotivnějšími zážitky. Snad se mi časem splní ještě jedno velké přání...

Skutečný setlist DORO - Masters Of Rock Café Zlín - 11.10.2013:
00) Intro - 01) Out Of Control - 02) I Rule The Ruins - 03) Revenge - 04) Fight For Rock - 05) Burning The Witches - 06) The Night Of The Warlock - 07) Rock Till Death - 08) Children Of The Night - 09) Hellbound - 10) Running From The Devil - 11) Raise Your Fist In The Air - 12) Für Immer - 13) Earthshaker Rock + drum solo - 14) We Are The Metalheads - 15) Breaking The Law - 16) Hero - 17) All We Are - 18) Above The Ashes - 19) Metal Tango

Německá support kapela NULLdB
Německá support kapela NULLdB
Německá support kapela NULLdB
Německá support kapela NULLdB
Německá support kapela NULLdB
© 2003-2024 DORO & WARLOCK REVIVAL * All rights reserved