Doro Revival & Warlock Revival

02.12.2016 - JUBILEJNÍ 10. SETKÁNÍ NĚMECKÉ A ČESKÉ DORO I KOMPLETNÍCH KAPEL

DORO - Love´s Gone To Hell Tour 2016Letošní zastávka DORO & BAND ve Zlíně byla pro nás skutečně výjimečná! Masters Of Rock Café Zlín je ideálním místem konání, protože to máme blízko, parkování až u haly a vchody-východy směrem do parkoviště nákupní zóny. Setkání sice probíhalo opět hrozně hekticky, protože se do cesty znovu plantal jeden manažer škodič stejně jako před dvěma lety v Brně, ale jeho omezování jsme odolali a skvělý koncert zakončili úžasnou foto vzpomínkou. Dle přání se nám podařilo foto obou kompletních kapel, což je poprvé v naší dlouhé historii. A není to jediná velká šťastná novinka v naší kapele oproti minulosti! Čekala jsem v setlistu čerstvý materiál, ale zazněla jen jedna novinka "Love´s Gone To Hell". Skladba "The Night Of The Warlock", kterou Doro v papírovém setlistu neměla zahrnutou, byla končeně zpestřena live čarodějem. Na začátku skladby "Out Of Control" měla Doro textové okno. Jinak vše ostatní tradiční srdcovka.

DORO s sebou letos vzala support kapelu SPITFIRE, která je však na internetu obtížně vyhledatelná, jelikož tento frekventovaný název používá kdekdo i kdejaká kapela. Stíhačka vystartovala pár minut po osmé a přistála o 45min později. Doro band vběhl na podium v 21:20h a ve standarním setlistu zahráli 16 kousků. Bez přestávky v backstage pak hned vzápětí přidali další 4 skladby, z nichž "Revenge" zahrála Doro na přání přímo mně a zmínila přitom i mé jméno, což potěšilo dvojnásob. Show se přehoupla mírně přes půlnoc. V několika skladbách Doro zase trochu proházela texty slok, v "Out Of Control" dokonce v euforii zapomněla začátek první sloky, ale při tak obrovském počtu napsaných skladeb za 33 let kariéry je asi občas těžké se zorientovat. Konečně jsme se v "The Night Of The Warlock" dočkali čaroděje, který se s vysokou holí procházel po podiu. Z podia razily 4 úžasné lebky v nadživotní velikosti a kolem nich svíčky a květiny, včetně různě v prostoru umístěných dynamických LED světel. Lebky máme v plánu také přidat k naší show, ale je problém sehnat tak velké lebky, všude jsou dostupné jen malé maximálně v životní velikosti. Pěkně vyladěné podium je velmi důležité a podporující celou show. Na podiu zboku také nechyběla malá podiová P.A. aparatura, která pěkně vykryla zvuk na podiu i v prvních řadách publika. Také je velmi příjemné, když zejména leader v průběhu show trošku obmění svůj ohoz, což Doro udělala v době Johnnyho bubenického sóla. Místo černého trika na sebe hodila bílé triko Motorhead jako vzpomínku na Lemmyho, kterému také zahrála skladbu Without You. Na ruce měla Doro kožený náramek s logem Motorhead a tak je vidět, že na kamaráda Lemmyho vzpomíná všemu způsoby. V této souvislosti mě zaujala pro mě nová zprostředkovaná informace z historie začátku kariéry Doro, kdy v radiu Beat zmiňovali jednu historku, kdy Doro šla na nějaký pěvecký konkurz a večer předtím si jí v baru všiml Lemmy a hodně ji opil. Ráno na konkurzu proto neuspěla, ale když zmínila, že večer pila s Lemmym, porota jí řekla, že konkurz může opakovat zítra. Byl to tedy její konec a poté vlastně začátek velké kariéry! ;-)

Po koncertu jsme asi hodinu čekali ve foyer. Je úžasné, jak svou image matu spoustu fanoušků, kteří si mě intenzivně prohlíží, nosí fixy k podpisu a chtějí se fotit. Překvapuje mě však, že dle informací ještě spousta z nich neví, že náš revival vůbec existuje. Však je to pouze 13 let ;-). Opět mě ale nepotěšil přístup pořadatelů a personálu klubu, kteří nás ze sálu vyhrnuli do 15 minut po koncertu a z klubu půlhodinu poté. Byl pátek a minimáně proto bych očekávala, že když budou v baru lidi, bude klub fungovat jako běžná hospoda. Nezájem a nekompromisní zavíračka, toť vstřícný pan Daron, toho večera osobně účasten. Hodinu jsme proto mrzli venku v -2°C, jeden protivný manažer Doro hloučku vytrvalých fanoušků zvrchu haly od dvěří řekl, že Doro a kapely se nedočkáme, že půjdou až za dvě hodiny. Během půlhodinky se to spoluhráči začalo hemžit a ve 2h v noci jsme se dočkali i blonďaté hlavy zamotané do objemné šály. Všichni spoluhráči Nick, Johnny, Bas i Luca byli pohodoví a ochotni se bavit. S Nickem jsme probrali oblíbenost skladeb, také se ptal na to, kde teď budeme hrát atd. Speciální vánoční kytka s červeným přívlastkovým vínem čekala na předání a společná foto, což se nám i přes prudiče manažera podařilo. Je to krásný vánoční dárek celé naší kapely!

Setlist DORO v Masters Of Rock Café Zlín 02.12.2016 byl následující:
00) Intro - 01) Raise Your Fist In The Air - 02) I Rule The Ruins - 03) Burning The Witches - 04) Fight For Rock - 05) The Night Of The Warlock - 06) Bad Blood - 07) Without You - 08) Fall For Me Again - 09) East Meets West - 10) Metal Racer - 11) Evil - 12) Für Immer - 13) Earthshaker Rock + drum solo - 14) Love´s Gone To Hell - 15) Breaking The Law - 16) All We Are - 17) Unholy Love - 18) Out Of Control - 19) Revenge - 20) Hellbound

© 2003-2024 DORO & WARLOCK REVIVAL * All rights reserved