Doro Revival & Warlock Revival

27.09.2018 - DORO NA MÉM NEJOBLÍBENĚJŠÍM FESTIVALU MASTERS OF ROCK

Masters Of Rock 2018Když jsem v prosinci na Masters Of Rock winter 2017 poprvé uviděla plakát s prvními potvrzenými kapelami pro letní Masters Of Rock 2018, můj headliner byl jasný :-). V srpnu Doro vydává dlouho očekávané dvojalbum Forever Warriors, Forever United, proto byl koncert zároveň naším důležitým studijním materiálem. Tak velký festival však není vhodný na kontakt s účinkujícím, všechno je striktně omezované a hektické. Nicméně v našem případě jde přece jen o určitou výjimku a tak se mi zadařilo si z autogramiády odnést do sbírky další společné zdokumentované setkání. Jsem vděčná za přízeň Doro a její kapely. Snažíme se jim u nás dělat co nejlepší promo! :-)

DORO si opět na Masters Of Rock zahrála v neděli podvečer, stejně jako v roce 2010. Autogramiádu měla nahlášenou po koncertu, přičemž moje účast na ní byla až do nedělního odpoledne ohrožena, ale nakonec se vše v dobré obrátilo. Už v úvodu kapely vystupující před Doro jsem si musela budovat pozici v první lajně, a tak jsem si intenzivně poslechla i Orden Ogan. Po půlhodince pauzy se přesně v 18:40h spustilo intro a začalo "earthshaker" vizovické zemětřesení. Dle předfestivalových informací měla Doro zahrát i jeden nový kousek z nového dlouho očekávaného dvojalba "Forever Warriors, Forever United" vycházejícího až za měsíc 17.08.2018. All For Metal má být novodobou hymnou All We Are, což uvidíme časem. Každopádně refrén má velmi náročný text "ooo-ooo-ooo-ooo all for metal", proto by se měl posluchačům rychle učit :-). Kromě této novinky jsem byla nejvíce potěšena skvělou speedovkou Revenge, o jejímž zařazení do setlistu vážně uvažujeme už několik let. Doro band podal tradičně strhující výkon, Nick, Bas i Luca v přední linii opět řádili a skákali. Johnny si uprostřed 15tiskladbového setlistu střihl své tradiční solo, které by ale už chtělo inovaci. Po závěrečné All We Are jen s malinkou pauzou bez odchodu z podia jakoby přidali ještě jeden kousek Metal Racer. Poté honem foto s publikem zády k němu, delší loučení Doro při odchodu do backstage, a poté můj rychlý přesun do autogramiádové fronty. Doro měla dle harmonogramu nejdelší hodinovou podpisovku oproti všem ostatním po půlhodinách. Aby se proces urychlil, bylo zakázáno focení. To mi ale naštěstí klaplo i díky ofic fotografovi Petrovi, za což mu tímto děkuji. Mám tak se "sestrou" 11. přátelskou fotopamátku :-)

Setlist DORO na Masters Of Rock 15.07.2018 byl následující:
00) Intro - 01) Earthshaker Rock - 02) I Rule The Ruins - 03) Burning The Witches - 04) Fight For Rock - 05) Raise Your Fist In The Air - 06) Für Immer - 07) East Meets West - 08) Hellbound - 09) drum solo - 10) We Are The Metalheads - 11) All For Metal - 12) Revenge - 13) Breaking The Law - 14) All We Are - 15) Metal Racer

© 2003-2024 DORO & WARLOCK REVIVAL * All rights reserved