Doro Revival & Warlock Revival

17.03.2007 - UDĚLOVÁNÍ CEN AKADEMIE POPULÁRNÍ HUDBY ANDĚL 2006

ANDĚL ALLIANZ 17.03.2007[09.04.2007] Vzhledem k náročnosti kompletace foto a video dokumentace z této velkolepé akce přináším až nyní obsáhlejší a myslím velmi zajímavý materiál o tomto úžasnému večeru.
V sobotu 17.3.2007 byly v ostravské ČEZ aréně již po šestnácté rozdány sošky Andělů, tedy ocenění Akademie populární hudby, dříve nazývané Grammy. Tyto ceny neuděluje veřejnost a fanoušci, ale zmíněná odborná Akademie populární hudby. Do nominací se tedy dostává kritiky oceňovaná kvalitní muzika a kvalitní interpreti a ne jen ti, kteří se líbí lidem díky své masovosti. Ohlédnutí za předešlým rokem nemá vyloženě za úkol shrnout vítěze a poražené, ale je to vlastně spíše souhrn ročního hudebního dění, které jsme mohli společně sledovat prostřednictvím přímého přenosu ČT. Předávání cen byl tradičně jeden velký živý koncert se skvělou atmosférou.
Sobotní show předcházelo páteční interview na ČT1 v pořadu „Dobré ráno s Českou televizí“, kde od 7.45 h byl zpovídán Láďa Křížek, kytarista Radek „Reddy“ Kroc a DORO. Láďa Křížek mimo jiné zmínil, že comeback Kreyson vzešel především z podnětu fanoušků, Láďa se doposud věnoval práci ve svém studiu, kde produkoval kapely. Před necelými 2 lety padl s Reddym Krocem nápad unplugged tour, později zrealizované a nazvané „Nejde vrátit čas“. Doro byla mimo jiné dotázána na vysvětlení pojítka s Láďou Křížkem, načež odpověděla, že se osobně setkali před několika měsíci (pozn.: konkrétně z Masters Of Rock Winter 2006), ale znají se a Doro jeho tvorbu zná už léta. A také je zde další vazba díky kytaristovi Honzovi „Kirkovi“ Běhunkovi, jehož kapele „Seven“ se Doro stala kmotrou alba „Entice From Sea“ z roku 2003. Na albu „Sevens“ z roku 2004 Doro již přímo nazpívala dvě skladby. Doro dále představila své nově vydané cd „Warrior Soul“ a 2dvd „20 Years A Warrior Soul“ a zmínila i svůj čerstvý, první filmový debut „Anuk – Cesta Válečníka“, který nyní v 04/2007 míří premiérově do kin. Sobotě samozřejmě také předcházela páteční velká zkouška většiny účinkujících interpretů, kterou zachytila na prvních devíti snímcích jedna důležitá osůbka jménem Karla (o níž se zmíním posléze). Díky ní se Doro seznámila a zvěčnila se spoluúčinkující Lucií Bílou. Jooo, kéž by tyhle dvě pěvecké hvězdy natočily něco společného…:-)
Již od vánočních svátků jsem od jedné velmi zasvěcené osoby věděla, jaký plán se rodí. A ten byl také zanedlouho poté potvrzen. Jako česká kopie Doro jsem byla agenturou Petarda Production požádána o spolupráci, kdy jsem měla za úkol stylově vyzdobit klubík, což bylo současně i malým a milým překvapením pro všechny zúčastněné. Termín i plán byl jasný a tak jsem dle dohody v sobotu ráno sbalila několik přepravek Doro-materiálu, naložila jej do auta a frčela na Stodolní do 100doly. Tam jsem se setkala s částí realizačního týmu PP a fanclubu Ládi Křížka. Klubíku jsme dali dekorační šmrnc a po několika seznamovacích a diskusních hodinách jsme se přesunuli na hromadné setkání fanclubáků do hospody Nagano, poblíž ČEZ arény. Tam se poseznamovalo, popilo, porozdávaly se vstupenky, otestovala se funkčnost vlajek Kreyson a poté se naše početná fanouškovská základna odporoučela stát se součástí burácejícího kotle andělského ceremoniálu. Díky půlhodinové časové rezervě jsme měli možnost si vydobýt výhodnou davovou pozici a taktéž pochopitelně zdokumentovat naši fan-základnu. Z jakýchsi dvou pomatenců stojících za naší základnou vypadla jedna zajímavá hláška, že proč tam šaškujeme s vlajkama Kreyson, když ti už dávno neexistují…:-) Jeviště mělo tradiční tvar písmene T, uprostřed bylo hlavní moderátorské stanoviště a po stranách dvě stages. Dle pódiové aparatury jsme odhadli, na které straně budou naše stars. Těsně před začátkem přišel Martin Hrdinka vysvětlit pár věcí kolem aplausu a pro zvukaře vyzkoušet akustiku haly zaplněnou obecenstvem.
DORO & DORO - ANDĚL ALLIANZ 17.03.2007Odbyla osmá večerní a kamery se spustily. Celým večerem provázel moderátor Richard Krajčo. Byť zvládl svou roli velmi dobře, neměl v ní však co dělat, jelikož byl se svým Kryštofem 4x nominován (z toho 3x zvítězil) a tak se musel podle toho taky vždycky na chvíli zdekovat do backstage. Za dobrý nápad hodnotím myšlenku celý večer koncipovat jako vzpomínku na různé televizní hudební pořady (15 let stará Medúza, 30 let stará Hitšaráda, 15 let starý Rhytmick, z 90. let stará Hitparáda a O106, live pořad Na kloboučku, slovenský Triangel atd.). Na naší levé jevištní straně jako první spustila Aneta Langerová jakousi novou, bohužel nudnou skladbu. Pak jsme si ještě užili Ewy Farné a Divokýho Billa.
Po deváté večerní přišlo na řadu toužebně očekávané live show znovuzrozené kapely KREYSON & DORO a společného duetu „Deep In The Night“ (Čarovná noc).. Naše fanclubácká základna se dostala do varu, mávala vlajkama Kreyson jak o život a já se v půli skladby vyškrábala na ramena fanclubáka Hanyho a s kytkou růží v ruce dala průchod svým hlubokým emocím. Přímými pohledy jsme se tak s Doro krásně přivítaly. Po skončení skladby jsem jí předala květinku, kterou jsem společně s dvěma kolegy vybírala v květinářství. Zvuk v aréně byl velmi dobrý, jen Doro byla málo slyšet. Bohužel zpívala ve stejné tónině jako Láďa Křížek a k tomu se bohužel projevil i problém nesehraného frázování. Obojí avšak nijak zásadní, stejně jako u ostatních účinkujících, kterým by se dalo také ledacos vytknout, stejně jako náročnému live zvuku, který vyzněl jinak (lépe) v aréně a jinak (hůře) v televizi. Všichni naši bohové si to však náramně užívali. Jakmile dohráli, zpocení až na prdýlkách jsme se odebrali provětrat, doplnit tekutiny a opětovně vyblýsknout ve vestibulu. Odtamtud jsme se ještě vrátili shlédnout Síň slávy, do které vstoupil In Memoriam Karel Svoboda. Na závěr ceremoniálu se publiku představil vynikající, bývalý bubeník Johna Lennona, Alan White se svým Alan White Band se skladbou Imagine.
A jelikož by tu neměla chybět zmínka o udělených cenách, pak zde vzhledem k rockovému žánru logicky zmíním vítěze kategorie „Nejlepší rockové album“ kapelu Wohnout, vítěze kategorie „DVD roku“ Michala Pavlíčka, vítěze kategorie „Videoklip“ kapelu Visací zámek.
Kolem 22.30 h jsme se nadšeně přesunuli zpět do Stodolní do 100doly, bohatě prostřenou švédskými stoly, se stylovou „Doro“ výzdobou, kde byli toužebně očekávaní ti nejhlavnější. Kolem jedenácté dorazili členové Kreyson a vzápětí Doro se svým managerem a překladatelkou a redaktorkou webzinu Whiplash Karlou. Po úvodním proslovu byl zpovídán Láďa Křížek a jeho kapelní kolegové kytarista Radek „Reddy“ Kroc, kytarista Jaroslav Bartoň, kytarista Honza „Kirk“ Běhunek, baskytarista Luděk Adámek a bicman Zdeněk Pradlovský. Pak přišla na řadu DORO se svou „českou“ kamarádkou a překladatelkou Karlou. Doro vyjádřila velký dík za pozvání, za to, že se může účastnit takové velké prestižní akce jako je „Udělování cen APH Anděl 2006“ a podpořit svou účastí českou fanouškovskou základnu. Velmi se těší na spolupráci s Láďou a Kreysonem, z jejichž dílny by jako první měla vzejít studiovka hitu „Deep In The Night“. Po půlhodince interview nastal kýžený okamžik zcela volné spontánní atmosféry, kdy má každý zúčastněný úžasnou možnost si popovídat a vyfotit se se svými idoly. Následující snímky myslím mluví za vše! Doro mi vroucně děkovala za krásnou kytici, kterou jsem jí předala, děkovala mi za nádhernou „decoration“, žasla a pochválila mou koženou vestu (že ji máme stejnou :-) a na booklet jejího nově vydaného 2dvd „20 Years A Warrior Soul“ mi napsala věnování – „To Marketa, All the very best and good luck!!! Rock on SISTER!!! Doro Pesch – Für Immer.“ Nazvala mě svou sestrou a pak mi ještě při loučení dala pusu na tvář. No prostě bomba! Nechala jsem si ještě podepsat plakát, který mi visí v obýváku spolu s dalšími 4 obrazy. Samozřejmě jsem chtěla s Doro alespoň krátce podiskutovat, ale nažhavených fanoušků bylo hodně. Zeptala jsem se Doro, zda si mě pamatuje (a pamatuje :-) z loňského našeho prvního setkání na BasinFireFestu ve Spáleném Poříčí a podala jsem jí naše společné foto. Dále jsem jí vysvětlila, co mě vedlo k jejímu revivalu a jaká je to pro mě pocta. Hned na to logicky padla další otázka, o kolika revivalech na světě Doro ví. Řekla, že ví jen o dvou a to jeden z Německa a druhý je někde v jižní Americe. Dále jsem se ptala, jak se vyvíjí soudní spor o logo Warlock, který pochází z její tvůrčí dílny. Soud by měl brzy skončit v její prospěch. Všechny tyhle nádherné chvíle zaznamenal na videokameru kolega fanklubák Hany. Pokaždé, když si pouštím záznam ze 100doly i live show Čarovné noci z ČEZ arény, mám fakt pekelnou husí kůži. Naštěstí nás za 3 měsíce čeká repeat v podobě festivalu „Noc plná hvězd“, kde v pátek 29.6.2007 ve večerních hodinách opětovně na jednom jevišti vystoupí v plném koncertním programu jak DORO, tak KREYSON. Společné show bude nedílnou součástí.

Můj velký dík:
* za pozvání agentuře Petarda Production a panu Josefu Kořenkovi,
* redaktorce webzinu Whiplash a kamarádce Karle, která mi dodala část použitého fotomateriálu,
* zainteresovaným fanklubákům Ládi Křížka - Hanymu, Johnymu, Standovi a Petrovi.
Krásná DORO s moderátorem ČT
Páteční zkouška Kreyson - Láďa Křížek s DORO
Skvělý kytarista HONZA
Soustředěný
Legenda českého bigbítu JARDA BARTOŇ
Energický ZDEŇA PRADLOVSKÝ v pozadí s prázdnou ČEZ arénou
Sobotní show LUCIE BÍLÉ s GULO ČAR
Nedílná póza DORO a LUCKY
Kvarteto manažer Doro DIRK, DORO, KIRK a LUCKA
Předkoncertní sešlost fanclubu KREYSON
Seznamka se skvělým top fanclubákem HANYM
Nesmí chybět autogram na vlajku Kreyson
A tady jsme už my všichni fanclubáci v ČEZ aréně
DORO a LÁĎA v romantickém obětí
A už tu máme bonusové andělské show v duetu
KREYSON pohromadě
JARDA BARTOŇ v kytarové euforii
Tyrkysová DORO
DORO s LÁĎOU si to opravdu užívají
A tady je máme opět v pěkném záběru
Fanouškovské burácející publikum nesmí chybět
A já si to samozřejmě taky šíleně užívám na hřbetu Hanyho
Pokoncertní oddych
Komplet KREYSON a DORO v backstage
Česká manažerka Doro KARLA a ALAN WHITE
Příchod DORO a spol. do klubu 100DOLA
A takto to v klubu vypadalo
Proslov LÁDI po boku s LUĎKEM
Zamyšlená DORO se rozhlíží
KREYSON a DORO pohromadě
Nádherná
Další pěkný záběr v pozadí s mou kapelní plachtou
Zkoušely jsme dělat zrcadlo
KARLA, JÁ a věrní fanoušci DORO až z Německa
Ženské top trio ve slavnostní večer
S Karlou jsme si to na akci hooodně užívaly
Hany má do sbírky taky sesterskou fotečku
Fanklubáci JOHNYS, PAVEL se mnou a KARLOU
Obě při podpisu CD, plakátu a všeho možnýho
Záveřečná rozlučka a odjezd DORO na hotel
© 2003-2024 DORO & WARLOCK REVIVAL * All rights reserved