Doro Revival & Warlock Revival

07.06.2008 - 7. ROTA NA IV. ROČNÍKU PŘEROVSKÉHO FESTIVALU DRAČÍCH LODÍ

Přerovský festival dračích lodí - IV. ročník 7.-8.6.2008 - Pohár primátora města ing. Lajtocha[09.06.2008] Stejně jako předešlé tři ročníky jsem udělala maximum proto, abych sestavila 21-člennou dračí posádku, ale především co nejkvalitnější tým, aby to po 2 minulých neúspěšných ročnících skutečně mělo smysl. Ve složení posádky mi velmi pomohla má pravá ruka Ladis, který povolal do služeb 14 silných armádních kolegů. Sešli jsme se pouze na 2 trénincích a nikdo nedoufal v nakonec dosažený obrovský úspěch 2. MÍSTA v POHÁRU FUN OPEN - POHÁR PRIMÁTORA MĚSTA ING. LAJTOCHA (z 18 posádek)!!! V celkem pěti kategoriích soupeřilo o úspěch 63 posádek a bezmála 1300 pádlujících.

Naši "zelenou" posádku jsme zpočátku pracovně pojmenovali DORO. Po prvním tréninku můj brácha Martin navrhl tématické přejmenování na 7. ROTA :-). V pátek večer jsme s bráchou sestavili finální verzi posádky, na každém tréninku nás jednak byla trošku jiná sestava a jednak vždy neúplný počet.
Posádku 7. ROTY tvořili:
L1 Lukáš Brázka/P1 Pavel Zbořil - L2 Michal Prošvic/P2 Martin Krátký - L3 Michal Kolář/P3 Rosťa Dospíšil - L4 Laďa Chodil/P4 Petr Mahr - L5 David Gazdík/P5 Jirka Havlíček - L6 Jarda Rutter/P6 Tomáš Večeřa - L7 Jarda Chodil/P7 Pepa Zdanovec - L8 Tomáš Zapletal/P8 Ruda Ryšavý - L9 Markéta Bubik/P9 Eva Lorencová - L10 Katka Havlíčková/P10 Zuzka Zouharová - bubenice Hanka Ševšíková - kormidelník Jarda "Bača".
V sobotu jsme se bez problémů sešli, army kluci díky brzkému příjezdu na závodiště ulovili výborný základní tábor, hned u hospodního okýnka. Rozdaly se armádní trička a šátky a v 10:20 jsme vyrazili na první start, kde jsme vyfasovali 4. dráhu a zaujali hned 1. místo v čase 44,1 sec. Fotky v galerii (top 40 z 500 celkových, fakt mazec na zpracování...:-) dokumentují až 2. rozjížďku v 13:50 v 1. dráze, kde jsme vybojovali po boku silné posádky "Hranická 21" 2. místo v čase 44,2 sec. Poslední 3. sobotní rozjížďka v 16:30 v 3. dráze nám dopřála opět 1. místo v čase 44,1 sec. Po těchto třech časově vyrovnaných jízdách jsme konstatovali, že už asi nezvládneme být rychlejší.
Nedělní časně ranní nástup byl fakt náročný, ospalé a podrakové ksichty se začaly probírat až po prvním lodním výkonu. Musím ale ohodnotit, že se všichni z posádky, dle mého přání a instrukcí, sobotní večer drželi na uzdě a byla v našem kolektivu skutečná kázeň. Nedělní ranní start je ale kritický pro všechny, navíc i kdyby se nám nepovedl, nejhorší čas se škrtá a finálové pořadí se sčítá z třech nejrychlejších časů. My jsme však dojeli ve 4. rozjížďce ve 4. dráze na 1. místě zase stejně v čase 44,1 sec. Výsledný součet pořadí byl 5 a součet časů 132,4 sec, tedy třetí nejlepší posádka. Za námi nás těsně ohrožovali Hasiči Přerov. Na finále jsme se hodně soustředili a v 13:40 naposledy nasedali do lodě. Bubenice Hanka do naší posádky již v podstatě začlenila svého spolehlivého kamaráda kormidelníka Jardu "Baču", který s námi jel záměrně 3 rozjížďky a především nejdůležitější finále. Ve finálové jízdě kategorie A jsme soupeřili s 4 nejlepšími týmy poháru Hasiči Přerov - Hranická 21 - Policie Přerov - Přerovští kapříci. Vyfasovali jsme již potřetí dráhu č. 4, na které jsme už dvakrát vyhráli. Věřili jsme "bednovýmu" umístění a s tímto pocitem jsme se rovnali na startu. Po zavelení tradičního povelu "start do 10 sekund" a "vpřed" jsme naplno hrabali až do cíle, kormidelník Jarda provedl skvělou taktiku a o skoro sekundu lepším čase 43,3 sec jsme získali neuvěřitelné 2. MÍSTO (1. místo Policie Přerov), ve které snad nikdo z nás ani nedoufal. Totálně vyčerpaní jsme zaslechli něco o stříbrném postu, kterému jsme ale pořád moc nevěřili. Během chvilky však v oficiálním vyhlášení moderátor a skvělý rockman Laďa Mádr zpečetil náš výkon, radost z něj už nemusím popisovat!
Můj sen se mi splnil...! 1. ročník s bráchovou posádkou ŠKODA AUTO byl velmi úspěšný (letos v Poháru firem 2. MÍSTO), především díky tomu, že tento kolektivní sport jsme jeli všichni bez tréninku a poprvé, a přesto jsme vybojovali úžasné 7. místo z 14 posádek. 2. a 3. ročník jsem absolvovala s extrémně neschopným Šuplikem a se spíše pivně schopnou veselou posádkou Prasátka.
ZDE je kompletní rozpis rozjížděk a finále POHÁRU FUN OPEN.
Vzhledem k nečekanému úspěchu naší sestavy je vcelku na místě si "míchání vody" letos ještě jednou zopakovat a to například v nedalekých Hranicích n.M. 28.-29.06., Ostrožské Nové Vsi 09.-10.08. (zde i Český pohár a Mistrovství ČR) nebo v Kojetíně 23.-24.08. ...

Velký dík patří:
* všem 20 členům posádky, především mému bráchovi Martinovi - 7. ROTA
* bubenici Hance, vypůjčené z babské lodi "Dalmatin´s team"
* kormidelníkovi Jardovi "Bačovi"
* foto/video dokumentaristovi manželovi Janymu
* pořadatelskému klubu MORAVIAN DRAGONS, bez kterého by žádný "vepřovský" dračí festival nebyl!

Nástup ke startu 2. rozjížďky
Tady už to valíme a jsme vcelku i pěkně synchronní
Dojezd do cíle v dráze č. 1 a vybojované 2. místo v 2. rozjížďce v čase 44,2 sec
4-členná dámská část posádky Eva - Maky - Zuzka - Katka
Odpočinek a rekapitulace po druhém dojezdu
Nástup do 3. sobotní etapy
Posádka zleva - Ruda - Pepa - Tomáš - Tomáš - Jarda - Jirka - Jarda - David - Peťa - Laďa - Rosťa
Posádka zleva - Laďa - Rosťa - Michal - Martin - Michal - Pavel - Lukáš
3. rozjížďka v dráze č. 3 - 1. místo v čase 44,1 sec
Nedělní kritické ráno po 9. hodině - příprava na start 4. rozjížďky
Po ránu takový výkon, skoro jsme i nakrmili kačenky:-), ale zadařilo se opět 1.místo v čase 44,2 sec
Honem ven a odpočívat, takový šoky po ránu nedělají dobře :-/
Stanoviště 7. ROTY přímo u krmelce
Nedělní ranní piknik Alča (z týmu Ovaři) - Peťa a Maky
Nástup 7. ROTY k finálové jízdě opět ve skvělé 4. dráze, kde už jsme byli 2x první
Předfinálová koncentrace a dojezd do startovnímu boxu
Start finálové jízdy a stupínkový boj s týmy Hasiči Přerov - Hranická 21 - Policie Přerov - Kapříci
Vypouštíme duše a hrabem...
Šťastný cílový dojezd, váháme, zda jsme třetí nebo dokonce druzí...
Dolámaní lezeme vem a ujišťujeme se v konečném pořadí
Už nám dochází, co jsme asi vybojovali, samozřejmě i díky úžasné taktice kormidelníka Jardy
Bahenně-žabincová lázeň musí být :-)
A už nám to oficiálně oznámili - jsme DRUZÍ!!!
Kontrolní sonda výsledků a opis časů
Soupis výsledků všech posádek Poháru FUN OPEN
Už nás hlásí na 2. nejvyšší dřevěný sokl
Primátor Lajtoch předává medaile a gratuluje
Gratulace členů pořádajícího přerovského klubu Moravian Dragons
Tradiční slavnostní šampusový střik a zbytek honem do pohárku na bumbání...
7. ROTA na stříbrném soklíku
Brácha Martin s pohárem, má opravdovou radost
Ladis a já jsme každou dámu v posádce obdarovali krásnou růžičkou
A na řadě jsou zasloužené rumíčky
Druhá rumová runda s absolutním pocitem spokojenosti
Rumový dýchánek potřetí :-)
Jirka počítá bublinky dalšího bublichlásniku
Decentní stříbrný přívěšek
Poslední hromadné foto v pozadí Laguny
Stříbrná trofej naší 7. ROTY - Pohár Fun Open
Top kapelní trio Maky - Ladis - Peťa s doprovodem dobojovává
© 2003-2024 DORO & WARLOCK REVIVAL * All rights reserved