Doro Revival & Warlock Revival

10.07.2008 - DORO EXPEDICE NA 6. ROČNÍKU MASTERS OF ROCK

DORO expedice na 6. ročníku Masters Of Rock 2008[23.07.2008] Na tuto 4-denní Masters Of Rock šichtu jsme se těšili půl roku, protože je to skutečný svátek rockerů! Pragokoncert tentokrát zvolil fikanou taktiku pozvat 2&2 top headlindery na počáteční čtvrtek a závěrečnou neděli, dostali tak publikum do Vizovic na všechny 4 dny. Finanční kredit tak jen fičel, koupě lupenu je vždy jen zlomek. Festival, řadící se do TOP 3 evropské špičky, opět potvrdil své kvality!

Jelikož byl "Def Leppard" a "Avantasia" zařazeni už do čtvrtečního programu, situace nás donutila vzít den dovolené a zamasterovat se už ve čtvrtek odpoledne. V kempu jsme s Laďou a bráchou postavili 4 stany po dvou, nestihli jsme díky tomu bohužel američany "Ministry", ale pak nás čekal duo nášup s nejlepším zvukem za celý fest. Angličtí Leppardi byli tradiční masterovskou legendou, chtěla bych vidět live jejich jednorukého bubeníka Ricka Allena. V jejich úžasném podání zazněly pecky jako "Animal", "Hysteria", Let´s Get Rocked", "Love Bites", ... A pak přišla mega smršť známých osobností, které ve svém mezinárodním projektu Avantasia spojil leader Edguy "Tobias Sammet". Vedle Tobiase stály další pěvecké hvězdy "Jorn Lande - ex-Masterplan, Jorn", "Andre Matos - ex-Viper, Angra", "Bob Catley - Magnum", "Amanda Somerville - Epica, After Forever, Edguy, Kamelot,...", "Cloudy Yang" a speciální host "Kai Hansen - Gamma Ray, ex-Helloween". Nástrojové posty zastávali kytaristé "Sascha Paeth - Edguy, Kamelot, Epica,..." a "Oliver Hartmann - At Vance, Freedom Call, Edguy,...", baskytarista "Robert Hunecke-Rizzo - Luca Turilli, Kamelot,..." a bubeník "Frank Lindenthal", který nahradil Erica Singera, který byl na turné s Kiss. V exkluzivním 90minutovém vystoupení, které se točilo na DVD, jsme si vychutnali "Lost In Space", Another Angel Down", "The Story Ain´t Over", "Reach Out For The Light", "Carry Me Over", ...
V pátek nás v programu zaujalo a mile překvapilo švédské dámské trio "Four Ever" a po nich opět švédští "Engel". Pak jsme si dali pauzu a znovu zaujali na place tradiční ideální místo před mixem na do třetice švédský "Sabaton", který stejně jako vloni předvedl výbornou show, zejména jejich úžasný bicman showman, který hrál s neuvěřitelnou lehkostí a permanentně všemožně házel paličkama. Po nich nastoupili kanadští "Annihilator", který však měli přes výborný hudební výkon poněkud slabší show.
V sobotu jsme se na plac dostali na německý "Stormwarrior", norskou "Tristania" a německý "Brainstorm", vrcholem však byl "Arakain s Plzeňskou filharmonií", tato kombinace a výkon byly skutečně famózní. Poté jsme se zaposlouchali do čtvrtých švédských "Amon Amarth", kterými nás bohužel provázel slabší déšť, dal se ale po jednom větším slejváku vydržet. Finská "Apocalyptica" začala fidlat díky dešti s menším zpožděním, po půlce koncertu jsme to však po půlnoci vzdali a ubrali se k noclehu.
Švédskou pětici v nědeli uzavřeli "Bloodbound" a závěrem tak můžeme říct, že všech 5 zástupců opravdu stálo za to. Další výbornou kapelou byli švýcaři "Gotthard", kteří zaujali svým pompézním hard rockem se skvělými vokály. Poté už nás čekaly poslední dvě hvězdy festu finská "Sonata Arctica" a holandští "Within Temptation". Hned po začátku koncertu Sonaty začalo opět pršet a voda bohužel na jevišti nadělala elektro výpadek. Leader zpěvák "Tony Kakko" vyplnil kritických deset minut svým solo zpěvem bez doprovodu na asi jediný funkční drátový mikrofon, situaci ustál na výbornou. S celkovým skoro hodinovým zpožděním nastoupili už bez deště gotičtí Within, v porovnání s předloňským ročníkem se jim však tentokrát moc nedařilo. Nelíbil se mi divně přeznívající zvuk bicích, videoprojekce nebyla moc vidět, celkový dojem byl horší než před dvěmi lety.
Nafotili jsme 1100 fotek a natočili 15 video záznamů, díky kterým si můžeme letošní skvělý MOR atmosféru lehce připomenout!
Úvodní stanová stavba
Pohled na dav lidí před nástupem DEF LEPPARD
Kapela DEF LEPPARD
Kapela DEF LEPPARD a leader zpěvák Joe Elliott
Kapela AVANTASIA a leader tvůrce Tobias Sammet
Kapela AVANTASIA, leader tvůrce Tobias Sammet a host Kai Hansen
kapela AVANTASIA, zleva Amanda Somerville, Bob Catley, Jorn Lande, Kai Hansen, Andre Matos
13-členná mezinárodní rozlučka Tobias Sammet´s AVANTASIA
Páteční nákupní siesta (tady mají naši zlutou kytáááru :-)
Nákupní siesta pokračuje (tady jsme ulovili tři velikosti jednoho typu trika viz. foto č.30)
Ženská kapela FOUREVER
Ženská kapela FOUREVER
Kapela ENGEL
Pohled na areál v pozadí s kapelou ENGEL
Kapela SABATON
Kapela SABATON
Kapela ANNIHILATOR
Kapela ANNIHILATOR
Kapelní slezina s kačenkama a samopalem
Příprava na nocleh
Naše partie se nám pěkně rozrůstá ... a Ladika to zase chytlo...
Zátiší žlutých kačenek
Stop pauza u Jelínka
Asi si někdo odskočil na wc...:-)
MOR model Nr. 1
MOR model Nr. 2
Kapela ARAKAIN s PLZEŇSKOU FILHARMONIÍ
Kapela ARAKAIN s PLZEŇSKOU FILHARMONIÍ s charismatickým leaderem Honzou Toužimským
Můj miláček FÍK v ranním opojení
Nabízíme trika (a lidi) všech velikostí...:-)
Opět potkávačka a konzumace na stojáka alá bufet
4-stanová oktáva (pozn.: osmý za objektivem :-)
Kapela BLOODBOUND
Drobkův výrok  - čekám tu na tebe už 3 dny, kde furt seš...? - mě dostal :-)
Pohled na plac a stage
Poslední konzumační siesta
Kapela SONATA ARCTICA
Rozlučka kapely SONATA ARCTICA
Kapela WITHIN TEMPTATION s kráskou Sharon Den Adel
Rozlučka kapely WITHIN TEMPTATION
© 2003-2024 DORO & WARLOCK REVIVAL * All rights reserved