Doro Revival & Warlock Revival

26.07.2010 - POOSMÉ NA LETNÍM MASTERS OF ROCK 2010 A PREMIÉROVĚ S DORO

MASTERS OF ROCK 2010Letošní ročník MASTERS OF ROCK 15.-18.07.2010 byl opět nabitý skvělým programem a obzvláště tím naším nejdůležitějším, který byl podroben našemu drobnohledu - DORO! Bohužel však nebyly zrealizovány žádné ohlášené bonusy, byla zrušena autogramiáda, do shopu přivezli jen jedno triko a kšiltovku, slibované "Best of Warlock show" s třemi původními členy Warlock sestavy roku 1986 a velká pódiová figurína čaroděje Warlock taky nebyla. Těžko říct, co se stalo, ale tolik kixů se už moc omluvit nedá. Ještě že jsme si aspoň poslechli kvalitní koncert.

Každý rok se těším na tento svátek rockerů. Čtyři dny sice dají dost zabrat, ale stojí to za to a hned den po festu se asi nejen já už těším na další rok a Masters Of Rock Winter 2010. Letos nám Pragokoncert nadělil hned první den čtvero MIKE TERRANA show v kapelách K2, AXEL RUDI PELL, TARJA se symfonickým orchestrem a své solo show. Tímto počinem se Mike zapsal do Guinessovy knihy rekordů jako jediný bubeník, který odehrál v jeden den 4 koncertní show se 4 kapelami. A v kombinaci s kapelou AXEL RUDI PELL to byla absolutně nejlepší úžasná kombinace. S DORO byli tito dva mými naprostými headlinery! Při koncertním show AXEL RUDI PELL zazněly hity "Fly To The Moon, Strong As A Rock, Mystica, Rock In Nation, Fool Fool" atd. Jednu pomalou baladu také věnovali do rockového nebe svému kamarádovi RONNIE JAMES DIOvi. Po ARP nastoupila třetí Mikeova show s TARJOU, ta však publikum zaujala snad jen úvodní skladbou Rusalka s českým textem, zbytek jejího koncertu za doprovodu zlínského symfonického orchestru byl přes nepochybné umělecké kvality dosti utahaný a nudný. Čtvrteční program zakončoval ve Vizovicích již známý a oblíbený SABATON.
Páteční hlavní program tvořili EPICA, QUEENSRŸCHE, MANOWAR a HOLYHELL. Symfonický epický metal moc energie nedodal, tu však vzápětí dodal legendární Queensrÿche. Spíše už na MOR nudný a moc silou tlačený Manowar si myslím pozici největšího headlinera festivalu nezasloužil a závěrečný Holyhell už jsem bohužel neslyšela.
V sobotu jsem si užila skvělých heavy speed metalových PRIMAL FEAR, heavy thrash metalových ANNIHILATOR, ve Vizovicích oblíbených heavy metalových GAMMA RAY s vysmátým Kai Hansenem a na závěrečný heavy metalový BLOODBOUND jsem už taky nebyla.
V neděli však pro nás přišel zlatý hřeb festivalu, který však bohužel nakonec neproběhl dle ohlášeného plánu. Jako první mě hodně naštvala a mrzela zrušená autogramiáda DORO, na kterou jsem se vysloveně hnala ze závodů dračích lodí z Pálavy. Gothic metalová kapela LACRIMOSA hrála před DORO a tak jsem se při jejich show už postupně tlačila do kotle. Pak jsme se o přestávce nahmatali s Romanem, Honzou a Ondrou a natlačili se do předních řad. Očekávali jsme velkolepou ohlášenou show "Best Of Warlock" se 3 tehdejšími členy kytaristy Niko Arvanitisem, Peter Szigetim a bubeníkem Michaelem Eurichem. Jejich show měla umocnit velká nafukovací figurína čaroděje Warlock. Odbyla šestá podvečerní a rozeznělo se tradiční intro, po kterém následoval song "Earthshaker Rock" a na podium vběhli její současní členové basák Nick Douglas, kytarista Luca Princiotta, nový kytarista jako náhrada dosavadního Joe Taylora a bubeník Johnny Dee. O figuríně ani staré sestavě zatím žádný náznak. Následovala tradiční druhá skladba "I Rule The Ruins", poté z nového alba 2009 "Running From The Devil". Pak DORO ohlásila debutový hit "Burning The Witches", ale žádná Warlock show stále nepřicházela, což už bylo vzhledem ke krátkému hodinovému programu divné. Jako pomalou baladu zařadili "Egypt (neboli The Chains Are On)". Vzápětí zazněl mnou očekávaný song po 20 letech opěvující Warlock "The Night Of The Warlock" se skvělým samplovým mluveným doprovodem čaroděje. Když DORO ohlásila další starou Warlock pecku "Metal Racer" a k výměně muzikantů ani teď nedošlo, bylo už jasné, že k tomu ani nedojde. Nebyl čas na přemýšlení a každý z nás byl zahloubaný do detailů DORO show. Jako osmá přišla úderná "Burn It Up", která nás všechny svým podáním hodně zaujala. V playlistu nechyběl ani cover "Breaking The Law" a po něm hymna "All We Are". Koncertní show DORO napoprvé zakončila skladbou "Always Live To Win" a po vyžádání publikem přídavek "Hellbound". Program s 12 kousky rychle uběhl a my se odebrali k prvotnímu hodnocení do Staropramen stanu. Každopádně bychom se rádi dověděli podstatu popsaného čtveřice problémů. Aspoň koncertní podání stálo opravdu za to... Po DORO jsme byli zvědaví na nový projekt Michaela Kiskeho UNISONIC, který se však postaral spíše o zklamání. Od deváté nastoupili očekávaní ACCEPT, kteří byť nebyli s legendárním Udem, odvedli velmi dobrý výkon. MOR zavírali LORDI, které jsem viděla před půlrokem na zimním MOR, kde také zakončovali akci, publikum včetně mě z nich ale tehdy moc nadšené nebylo.

Za nedlouhé 4 měsíce 27.11. si zas zarockujeme na MASTERS OF ROCK WINTER 2010 s kapelami PRETTY MAIDS, HELLOWEEN, PAUL GILBERT, FREEDOM CALL, VISIONS OF ATLANTIS atd.!
Konečně na vizovické půdě, prvně se musí postavit stanový tábor
Probojovali jsme se do areálu a na úvod navštívili sud doktora Jelínka
Slivovice, hruškovice, griotka :-)
Zkoumám tradiční tykadla a berušky mé kadeřnice Alči
Areál už ve čtvrtek odpoledne začíná praskat ve švech
Můj méďa metalista chce mít taky pohodlný výhled
Mým čtvrtečním (a s DORO celkovým) headlinerem byl AXEL RUDI PELL
Axel Rudi Pell s kolegou zpěvákem Johnnym Gioelim
Zpěvák Johnny Gioeli se skvělou barvou hlasu v pozadí se skvělým Mikem Terranou
Pohled na stage s kapelou AXEL RUDI PELL
Kvartet kolegů Exela klávesák Ferdy D., basák Volker K., bicman Mike T. a zpěvák Johnny G.
Členové AXEL RUDI PELL si prohodili nástroje a Mike Terrana zpívá :-)
MIKE TERRANA drum show
MIKE TERRANA drum show
MIKE TERRANA drum show
MIKE TERRANA se právě zapsal do Guinessovy knihy rekordů s 4 odehranými koncerty kapel v jeden den
V neděli 18.07. v čase 18-19h přichází na řadu náš originál DORO
Jedinečná metalová lady DORO začíná svou show
DORO v pozadí s basákem Nickem Douglasem
Pohled na stage s DORO
DORO v pozadí s novým kytaristou, který zřejmě definitivně nahradil Joe Taylora
Jedinečná metalová lady DORO při své show
DORO řádí s novým kytaristou a do bicích řeže Johnny Dee
Jedinečná metalová lady DORO při své show
Zleva Nick Douglas, Doro, Johnny Dee a nový kytarista (nahradil Joe Taylora)
Živelný energický Nick Douglas
Kytarista Luca Princiotta
Basák Nick Douglas permanentně řádí
Jedinečná metalová lady DORO při své show
Kytarista Luca Princiotta při vokálním projevu
Bubeník Johnny Dee jako čtvrtý vokální doprovod
Basák Nick Douglas se končeně na chvilku zastavil u mikrofonu
Jedinečná metalová lady DORO při své show
Pohled do MOR publika při DORO show
Jedinečná metalová lady DORO při své show
DORO řádí vedle nového kytaristy (nahradil Joe Taylora)
Jedinečná metalová lady DORO při své show
Energický Nick Douglas, oddechující DORO a bubeník Johnny Dee
Jedinečná metalová lady DORO při své show
DORO řádí v pozadí nového kytaristy (nahradil Joe Taylora)
Bubeník Johnny Dee jako čtvrtý vokální doprovod
Jedinečná metalová lady DORO při své show
Nick Douglas a nový kytarista (nahradil Joe Taylora) při společném vokálním doprovodu
Jedinečná metalová lady DORO při své show
DORO představuje svého věrného bubeníka Johnnyho Dee
DORO čeká na představení svým věrným basákem Nickem Douglasem
Jedinečná metalová lady DORO při své show
Jedinečná metalová lady DORO při své show
Kytarista Luca Princiotta v pozadí s bubeníkem Johnnym Dee
DORO show se blíží ke konci
DORO band zakončuje poslední skladbu Hellbound
Závěrečný pohled na stage s DORO bandem
© 2003-2024 DORO & WARLOCK REVIVAL * All rights reserved