Doro Revival & Warlock Revival

28.12.2014 - VÁNOČNÍ PŘEROV

VÁNOČNÍ PŘEROV Jak už to máme v prosinci asi nějak shora přednastavené, jakmile se blíží naše datum, musí z +10°C být -10°C a tentokrát k tomu i ledová vánice. Asi jsme při předloňské premiéře vypadali moc neztuhle svěže. Tipuju, že potřetí, pokud nám to tedy radnice a nepřizpůsobiví občané vůbec ještě dovolí, bude minimálně -20°C, a vypijeme ještě víc než těch 5 litrů rumu. Službu vypovědělo kromě zmrzlých prstů i ladění kytar, a tak jsme z natáčení druhé éry vánočních live klipů zachránili aspoň skladbu TRUE AS STEEL + drum solo + after party, a akustickou baladu WALKING WITH THE ANGELS + after party Dancing With An Angel.

K akustickému setu jsem si pozvala mého dlouholetého hudebního kamaráda DAVIDA KOUSALA, který je vlastně takovým našim servismanem. Naše spolupráce měla dosud jen studiový charakter a tak bylo na čase si taky společně zahrát. David byl strůjcem formy, tedy krátkého akustického setu, a já jeho skladbovou sestavou. Její správná volba se záhy potvrdila.

Kromě extrémní kosy byl pro nás i tento domácí vánoční koncert výjimečnou událostí a proto i tentokrát jsme se jej na Masarykově náměstí rozhodli náležitě zdokumentovat. Nebyli bychom to my, abychom si nepřipravili něco netradičního. Trio akustických balad navíc přišlo vhod k utišení nervového vypětí jednoho místního obyvatele kverulanta pana Vrby z jednoho domku na náměstí. Rynek je místem klidu a běda, když se z něj začne linout hluk hudební či zvonový. Štěstěna nám ale nakonec přála, že jsme si v té kose na sklonku roku 2014 mohli hrábnout do rozladěných strun a blán (bicích :-).

Náš rockerský počin, opět za výborné podpory sound-light Secozvuk, vypukl s malým zpožděním patnáct minut po třetí, čímž jsme si neplánovitě zajistili i trochu toho předvečerního šera. Od ředitele KIS Jarka Macíčka jsme totiž vyfasovali nedělní startovací programový čas, s jehož posunem jsme bohužel nemohli hnout. Mezi kapelami (druhý Travellers) byla hodinová pauza a tak o nic zásadního vlastně nešlo. Posluchači buď téměř zmrzlí setrvali, protože přimrzli k zemi (jako naše kameramanka k betonovému soklu), nebo se odporoučeli k domovům rozmrznout u pohádek s nohama v lavoru s horkou vodou. Druhá kapela po nás nám přišla velmi vhod, protože jsme měli k dispozici za podiem rozmrazovací šatnu, kde jsme zároveň oslavili i mé narozeniny. Mnoho dárců pochopilo, že náš rumovokávový přítel Božkov tentokrát sehraje obzvláště významnou roli. A proto jsme byli velmi rádi ze jeho množství v rozmrazovacím oslavném procesu :-).

V prvních řadách nás podporovali naši věrní fanoušci, kterým jsme znovu dali příležitost se historicky znemožnit ... tedy zvěčnit :-) v naší obsáhlé fotogalerii (foto Tomáš Krňávek) a především našich dvou nových live video klipech. Prvním je skvělá skladba starých Warlock TRUE AS STEEL ze stejnojmenného alba z roku 1986, k němu jsme přidali tradiční Tiborovo bubenické sólíčko a nesmí chybět ani after party. Druhý live klip má nebeské poslání, je to krásná akustická andělská balada poslaná do nebe mé mámě a samozřejmě všem těm, kteří už nejsou mezi námi WALKING WITH THE ANGELS, ke které jsme přidali při after party druhou andělskou Dancing With An Angel.

 

 


© 2003-2024 DORO & WARLOCK REVIVAL * All rights reserved