Doro Revival & Warlock Revival

02.05.2014 - RAISE YOUR FIST - 30 YEARS ANNIVERSARY EDITION

DORO - Raise Your Fist - 30 Years Anniversary Edition - fan boxUteklo to jako voda a letošní rok je ve znamení třetího kulatého jubilea v hudební kariéře Doro. K této výjimečné události byla vydána speciální limitovaná edice fan boxu pod německou vydavatelskou firmou Nuclear Blast, obsahující především krásné nástěnné hodiny, které mám už od Doro i podepsané :-). Dále pak bonusové album Powerful Passionate Favorites, limitovanou edici řadového alba Raise Your Fist, stříbrný řetízek s logem Doro, nášivku, samolepku s logem, podpisovou kartu a malé překvapení v podobě stříbrné propisky s logem.

V červnovém rockmagazínu SPARK vyšel dvoustránkový článek Vášeň & Rock´n´Roll, kde Doro popisuje okolnosti vydání limitované edice včetně bonusového alba "Powerful Passionate Favorites". Při zmínkách o některých jménech rockových legend, jejichž covery nahrála, především od R. J. Dia, dokonce málem došlo k slzám. Inspirací pro bonusové CD byli různí hudebníci a fanoušci, jednotlivé skladby mají pro Doro osobní význam.
DORO - článek rockmagazínu SPARK 06/2014Album otevírá duet s Lemmym It Still Hurts. Dvojku zaujímá francouzská verze Raise Your Fist - Léve Ton Poing Vers Le Ciel, prvním coverem tohoto alba je složitější Babe I´m Gonna Leave You od Led Zeppelin, ale stačilo prý zavřít oči a nechat plynout emoce. Vzpomínkou na mládí je také Nutbush City Limits od Tina Turner. Doro ji nejprve nahrála pro televizní pořad, ale byla z celkového dojmu tak překvapená, že se s týmem rozhodli ji zde zařadit. Na desce nechybí ani znovu nahraná Only You od Gene Simmonse z Kiss. Mezi převzatými skladbami nemohl chybět ani kousek jejího hrdiny Egypt, který je součástí i vzpomínkového alba na R. J. Dia This Is Your Life. Pro mě je však nejsilnější skladboou této kompilace skvěle převzatý hit Nothing Else Matters od Metallica, jehož zpracování mi skutečně vyrazilo dech. V sólové části zvolené orchestrální smyčcové party dokonale sedly tak, až mi naběhla husí kůže. Jinými slovy trefa do "černého", tedy alespoň pro mě. Předposledním kouskem je jeden ze soundtracku k filmu "Anuk III - Die dunkle Flut" Warfare nazpívaný jako duet s Luke Gasserem. Skladba uzavírající tento sběratelský kousek se jmenuje NYC Blues, je to demoverze natočená v newyorském apartmámu Doro, a je přímo z jejího srdce.

Před necelými deseti leti vyšel podobný limitovaný fan box 20 Years A Warrior Soul - Collector´s Fan Box. Ten letošní je dokonce laděn do podobného modrého odstínu, i rozměr krabice skoro trefili. Rozhodnujícím faktorem pro koupi této limitovky pro mě byly originální nástěnné hodiny. Objednaný fan box mi dorazí před plzeňským Metalfestem a můj plán bude doufám zpečetěn na autogramiádě Doro & Band, kde Doro obohatí hodiny o vlastnoruční podpis.
© 2003-2024 DORO & WARLOCK REVIVAL * All rights reserved