Doro Revival & Warlock Revival

18.04.2024 - DORO - NEOHROŽENÁ VLÁDKYNĚ

O čtvrt roku později v 10/2023 vyšel v časopisu Spark další článek, tentokrát však jako hlavní téma včetně krásné rockerky na titulní straně. Článku je věnováno 8 stran, z nichž 3 zabírají celostránkové fotky. To rozhodně neubírá na obsahové kvalitě článku. Hlavním se stal proto, že Doro vydala své čerstvě podzimní 17. řadové album "Conqueress - Forever Strong and Proud". Pochopitelně se tedy zaměřuje na detaily tvorby pro toto album a okolnosti s tím spojené. Jsou zde také zmíněna a hodnocena všechna dosavadní alba, kterých je pod jménem DORO celkem 13. Další 4 byly v 80. letech vydány jako WARLOCK.

V úvodu článku Doro popisuje, že albu nahrávali v 8 studiích v USA, Anglii a Německu. Nahrávací studia vybírala podle toho, zda jde o heavy nebo soft song, každé studio je specializované na jiný typ hudby. Obdobně vznikla i jedna z posledních skladeb nové desky, a to covervezre Living After Midnight s Robem Halfordem. Song vybírali tak, aby ji mohli hrát jako "party song" spolu na pódiu a všichni by pařili, a vždy by to byl takový zavírák koncertů. Na album ji zařadila proto, že svět potřebuje velmi urgentně pozitivní a veselou náladu. Myslím, že úvaha o tom, že by to letos mohlo reálně klapnout live na Masters Of Rock Vizovice, jelikož Doro a Judas Priest je v line-upu v týž den v pátek 12.07.2024, je vysoce pravděpodobná. Doro měla odjakživa také velké přání nazpívat legendární skladbu od Bonnie Tyler Total Eclipse of the Heart. Netušila, že by s ní Halford udělal ještě jinou skladbu. A dílo se opravdu zdařilo!

Jako dalšího hosta na toto album si Doro pozvala zpěváka německé rockové skupiny Broilers Samma Amaru, kteří jsou velmi populární v domácím Německu. Společně napsali skladbu Bond Unending, která zní velice lehce pop-rockově cílená pro odlišné publikum. Materiál pro videoklip natočili na domácím top festivalu Wacken Open Air, kde Doro slavila 40. výročí na hudební scéně.

Tyto skladby včetně senzitivní Best In Me bylo třeba vykompenzovat tvrdými songy v podobě Time For Justice a I Will Prevail. I Will Prevail je nejrychlejším songem alba. Klip k Time For Justice natáčela s lidmi ze skupiny Wasteland Warriors, které poznala na Wackenu a už dlouho s nimi plánovala nějakou spolupráci. Jelikož Doro nejvíce dokáže naštvat nespravedlnost, dala skladbě záměrně tento název (Čas na spravedlnost).

Součástí bonusového cd je také cover Metallica The Four Horsemen. Jelikož album Kill ´Em All právě oslavilo 40 let a stále si Doro pamatuje první společné koncerty po Evropě v polovině 80. let, proto jako vzpomínku nahrála tuto výjimečnou skladbu.

Píseň Heavenly Creatures je věnovaná zvířatům. Dlouhodobě je Doro v kontaktu s lidi pomáhájícími zvířatům hodně špatných situacích. Miluje všechna zvířata, od dětských let jezdila na koních. Z profesního důvodu kdy je neustálým pendlerem po celém světě, jí tento způsob života neumožňuje mít zvířata. Před časem adoptovala dva koně, kteří si na statku v Rakousku užívají krásný důchod. Dlouho byla vegetariánkou, ale teď už je vegankou.

Jednou byla dotázána, zda se chce účastnit kampaně za záchranu zvířat. Domnívala se, že se jedná o kampaň "Raději nahý než v kožichu". Když tam dorazila, řekli jí, že jde o kampaň za boj pro zachování koženého oblečení. Už před mnoha lety se však rozhodla nenosit nic koženého a hledat různé alternativy.

V článku neuniklo ani téma dnešního hudebního průmyslu, kdy příjmy už neplynou z prodeje desek, ale ze streamovacích služeb jako je Spotify. Je z toho znechuceá, protože je stará škola a potřebuje věc držet v ruce, prohlížet atd. Ačkoliv stahování jejích skladeb je docela dobré, když vidí příjem ze stahování, je to 0,000 něco málo. Je to celé jedna velká lež a klam. Doro s kapelou pracuje velmi tvrdě 40 let a už si udělali jméno, ale mladí muzikanti to dnes, a v té obrovské konkurenci, mají extrémně těžké. Na stanici ARD je dokument "Dirty Little Secrets", kde je ve třech půlhodinových částech odkrrytá pravda o celém streamování a stahování.

V článku Doro také popisuje, že se ve své blížící se šedesátce cítí skvěle a nejšťastněji. Přestala i úplně kouřit, hodně sportuje, a toto vše silně cítí při koncertech. Místo dřívější únavy se cítí opravdu fit. Důležité je i to, že už plně ví, kdo je, kam kráčí a co si přeje. Mnoho si o všem přečetla. Hodně se naučila i poučila z předešlých nezdarů. Díky tomu už má lepší odhad na lidi, jen tak nedůvěřuje a je opatrnější.

Pracovní název alba byl Forever Strong and Proud. Za těch 40 let s metalem Doro opravdu dobyla hudební svět a má v něm pevné místo, a proto k názvu přidala Conqueress (dobyvatelka). Vždy jí jde o to bojovat za vše dobré, s doširoka otevřeným srdcem, v duchu přátelství a míru.

Celé album Conqueress - Forever Strong and Proud, které Doro připravovala 3 roky a pro výběr měla připraveno asi 40 songů, můžete poslechnout zde.
Album byo vydáno ve více verzích, kdy ta rozšířená "Digibook" obsahuje ještě 2. CD s dalšími 5 songy.

TRACKLIST
CD1
01. Children of the Dawn
02. Fire in the Sky
03. Living After Midnight (feat. Rob Halford)
04. All For You
05. Lean Mean Rock Machine
06. I will Prevail
07. Bond Unending (feat. Sammy Amara)
08. Time for Justice
09. Fels in der Brandung
10. Love Breaks Chains
11. Drive Me Wild
12. Rise
13. Best In Me
14. Heavenly Creatures
15. Total Eclipse of the Heart (feat. Rob Halford)

CD2 BONUSTRACKS
01. Warlocks And Witches (Intro)
02. Horns Up High
03. True Metal Maniacs
04. Heart in Pain
05. The Four Horsemen (cover Metallica)

DORO BAND (2023)
Doro Pesch
Johnny Dee
Bas Maas
Bill Hudson
Stefan Herkenhoff

Další hosté a muzikanti:
Rob Halford (zpěv)
Sammy Amara (zpěv, kytara, baskytara, klávesy, produkce)
Andreas Bruhn (kytara, zpěv, baskytara, bicí, mixing atd.)
Carsten Steffens (bicí, klávesy, baskytara, mixing atd.)
Andy Sneap (pěvecký dohled R.Halforda)
Rudy Kronenberger (kytara, baskytara, bicí, mixing, produkce)
Vincent Sorg (mixing)
Mike Goldberg (mixing)
Stefan Herhenhoff (mixing)
Pablo Reynoso (mixing)
Klaus Vanscheidt (kytara)
Dennis Krüger (kytara)
Zoe-Nova Bruhn (zpěv, klávesy)
Dennis Vahlen (zpěv)

Mastering:
Jens Dreesen
Tom Porcell
Andreas Bruhn
Stefan Herkenhoff
Vincent Sorg
ČLÁNEK Z ČASOPISU SPARK: DORO - NEOHROŽENÁ VLÁDKYNĚ - část 1/8
ČLÁNEK Z ČASOPISU SPARK: DORO - NEOHROŽENÁ VLÁDKYNĚ - část 2/8
ČLÁNEK Z ČASOPISU SPARK: DORO - NEOHROŽENÁ VLÁDKYNĚ - část 3/8
ČLÁNEK Z ČASOPISU SPARK: DORO - NEOHROŽENÁ VLÁDKYNĚ - část 4/8
ČLÁNEK Z ČASOPISU SPARK: DORO - NEOHROŽENÁ VLÁDKYNĚ - část 5/8
ČLÁNEK Z ČASOPISU SPARK: DORO - NEOHROŽENÁ VLÁDKYNĚ - část 6/8
ČLÁNEK Z ČASOPISU SPARK: DORO - NEOHROŽENÁ VLÁDKYNĚ - část 7/8
ČLÁNEK Z ČASOPISU SPARK: DORO - NEOHROŽENÁ VLÁDKYNĚ - část 8/8
© 2003-2024 DORO & WARLOCK REVIVAL * All rights reserved